Hentet fra NKK

Verdt å tenke på:

  • Dvergschnauzer er en lærenem rase med masse integritet.
  • Rasen finnes i tre forskjellige farger: Hvit, sort, salt og pepper og sort/silver.
  • Rasen utmerker seg i dag som selskapshund, men setter ofte pris pris på aktiviteter. som agility, søk og spor.
  • Rasen krever en del pelsstell.

Historikk:

Ca. 1900 oppsto en schnauzerlignende dverghund rundt Frankfurt an Main, under navnet strihåret dvergpinscher. Rasen var opprinnelig rottefanger og gårdshund, og hjemlandet er Tyskland. Rasen oppsto gjennom kryssing av små schnauzere og dvergpinscher.

Egenskaper/Mentalitet:

Dvergschnauzer er en lærenem rase med masse integritet, og den er nysgjerrig og utholdende. Dette er en stor hund i lite format, som med god og konsekvent oppdragelse blir en høyt skattet følgesvenn. Den er aktiv og leken utendørs. Rasen er intelligent, uforferdet, og med både utholdenhet og årvåkenhet er den en velegnet familiehund, så vel som vakthund, som også egner seg godt i en liten bolig.

Rasen utmerker seg i dag som selskapshund, men den fungerer også bra som allroundhund for den som ønsker å jobbe med den. Aktiviteter som agility, søk og spor settes gjerne stor pris på.

Størrelse/Utseende:

Mankehøyde er ca 30–35 cm. Vekt er ca 4–8 kg. Rasen er kraftig bygd og har stolt holdning. Rasen er en forminsket kopi av schnauzeren, uten å vise noe uønsket dvergpreg. Rasen er godkjent fra ca. 1903, og man antar at både pinscher og affenpinscher var med på å danne rasen sammen med schnauzeren.

Pelsstell:

Om du ønsker deg en dvergschnauzer må du belage deg på noe pelsstell, da denne rasen har pels som skal regelmessig trimmes. Den strie pelsen skal trimmes 4 ganger årlig for å kunne støte fra seg skitt og fuktighet. I tillegg trengs børsting hver uke. Utstillingshunden trimmes oftere.